BM Labs / Laboratori de Cultura i Turisme
Considerem la cultura i el turisme com un factor de desenvolupament de la qualitat de vida, l'economia i el territori. Per això, ens dediquem a transferir coneixements i tecnologia a empreses, entitats i institucions públiques per tal d’innovar en la presentació i gestió del patrimoni i en el desenvolupament de projectes culturals, de lleure i turisme basats en la cultura, el desenvolupament territorial i l’economia creativa. La nostra expertesa gira al voltant de:

 • Creació d’espais, plataformes i projectes culturals i turístics de caràcter interactiu i amb un alt nivell de comunicació multimèdia.
 • Creació d’universos i aplicacions virtuals orientades a la investigació en el camp dels museus, el patrimoni cultural i la divulgació cultural.
 • Projectes de revitalització urbana i d’economia creativa
 • Projectes museològics i museogràfics, plans d’usos, estratègics i turístics, de gestió i de viabilitat.
 • Projectes de cooperació amb països d’Àsia i Amèrica Llatina.


Equip

L'equip del LCiT està integrat per gestors culturals, museòlegs, economistes i un equip pluridisciplinar de col·laboradors especialistes en el desenvolupament i la gestió turística, l'arquitectura d'infraestructures culturals i d'oci, el dret i la gestió empresarial, i experts en el camp del desenvolupament territorial i la regeneració urbana a partir de projectes culturals.

Equip

Xavier Cubeles [+]
Mireia Mascarell [+]
Ana Requejo [+]

Col·laboradors:

Jaume Garau [+]
Pere Muñoz, delegat per projectes estratègics

Projectes

 • Pla de Desenvolupament del Centre Oest

  El projecte té per objectiu proporcionar al sector del turisme de la Regió Centre Oest de Brasil la incorporació d’iniciatives d’èxit en el sector, a través de l'intercanvi i la transferència de metodologies de treball i de productes aplicats a Barcelona i Catalunya, per tractar-se d’un referent internacional en processos de desenvolupament del sector del turisme.

 • Pla Estratègic de Vietnam

  El Laboratori de Cultura i Turisme, amb un equip pluridisciplinar d’especialistes en patrimoni, turisme i gestió cultural, ha dissenyat, conjuntament amb tècnics de l’Administració pública de Vietnam, el Pla Director de la Ciutat Imperial de Hue, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’objectiu és dinamitzar econòmicament la ciutat i el seu entorn a partir dels seus valors patrimonials, tangibles i intangibles, mitjançant el turisme. S’han innovat les metodologies de planificació turística i s’han inserit en el Pla processos importants de regeneració urbana en l’àrea intramuralles, una de les més deprimides de la ciutat. Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació (AECID).

 • Centre de Visitants de Paraguai

  Projecte de recuperació i revitalització del Centre Històric d’Asunción a través de la posada en valor del seu patrimoni i de l’impuls de la innovació, la creativitat i la coordinació dels actors públics i privats.

 • Barcelona Gòtica

  Projecte de recerca desenvolupat en el marc del subprograma Avanza Contenidos Digitales del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, sota la direcció de Barcelona Media i en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona. El resultat ha estat la creació d’una aplicació en 3D d’una part del districte de Ciutat Vella de Barcelona mitjançant la qual poder descobrir, en temps real, els referents gòtics i neogòtics més destacats.

 • Altres

  Reorganització i definició de polítiques públiques per a la creació del Ministeri de Cultura del Perú.

  Projecte per a la promoció i el desenvolupament del turisme a la zona de Jenin (Palestina).

  Projecte de millora de la visita i l’acolliment dels visitants al Monestir de Poblet (Catalunya).

  Projecte de millora de l’acolliment als visitants del Santuari de Lluc (Mallorca).

  Projecte museològic i museogràfic del Museu Municipal de Llívia (Catalunya).

  Proposta tecnològica interactiva “Nosaltres caçadors” per al Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres d’Ulldecona (Catalunya).

  Pla d'actuacions per a la millora i revitalització del Paral·lel de Barcelona (Catalunya).

  Avantprojecte del Museu da Imagem e do Som (Rio de Janeiro, Brasil).

  Pla integral d’actuacions en el Park Güell (Barcelona).

  Projecte museològic i museogràfic, i producció del Centre de Visitants de la Reserva Minera d’Aizpea: “Aizpea. La Montaña del Hierro – Aizpitta, centro de visitantes” (Zerain, País Basc).

 

Demos & Downloads
Publicacions
Vídeo